« Noutati

Informare si consiliere in cariera

1 iul 2014

Sursa: Informare si consiliere in cariera

Descriere: Serviciul are ca obiectiv creșterea șanselor de a găsi un loc de muncă corespunzător aspirațiilor profesionale, pregătirii profesionale și ofertei de locuri de muncă existente pe piața locală. Prin serviciul de Informare și consiliere profesională oferim sprijin specializat persoanelor interesate cu privire la alegerea unei ocupații, progresul într-o ocupație, adaptarea la o ocupație care se modifică, schimbarea ocupației sau orice alte probleme legate de o profesie.

 

Obiective: Îmbunătățirea capacității de ocupare a grupurilor de persoane cu o situație dificilă pe piața muncii, precum persoanele în căutarea unui loc de muncă, persoanele inactive, șomerii tineri, șomerii vârstnici și somerii de lungă durată.

 

Informarea profesionala presupune furnizarea de informatii legate de evolutia pietei muncii, analiza ocupationala, posibilitati de instruire, modalitati de folosire a testelor de autoevaluare. Activitatea de informare consta in furnizarea de informatii privind evolutia pietei muncii, standarde ocupationale, cerintele locurilor de munca vacante.

 

Consilierea profesionala este forma confidentiala de a oferi sprijin profesional persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, in respect fata de client; presupune o forma speciala de comunicare, o relatie stabila intre doua persoane, consilier si consiliat si este bazata pe principiul dezvoltarii personale si presupune implicarea activa si asumarea responsabilitatii luarii unei decizii de catre persoana consiliata.

Activitatea de consiliere privind cariera se bazeaza pe oferirea unui pachet de servicii persoanelor consiliate, care consta in:

- stabilirea, impreuna cu persoanele consiliate, a pasilor ce trebuie parcursi pentru a deveni o persoana ocupata (folosind testele profesionale specializate se stabileste profilul psihologic, se determina interesele profesionale, sunt identificate punctele tari ca elemente de baza in stabilirea traseului profesional)

- intocmirea portofoliului profesional al persoanei consiliate

- intocmirea planului individual de actiune pe baza rezultatelor discutiilor individuale si a testarilor efectuate

- organizarea de aplicatii practice pentru insusirea tehnicilor de cautare a unui loc de munca: intocmirea unui CV, a scrisorii de intentie, de multumire, prezentarea la interviu

- determinarea clientilor de a deveni mai activi pe piata fortei de munca (tehnici de cautare a unui loc de munca)

 

Pentru a beneficia de aceste servicii, va rugam sa ne contactati la adresa: Craiova, Strada Imparatul Traian nr. 2, etaj 4. Tel./Fax: +40 251 420 520. E-mail: office@prosolutionsagency.ro

CELE MAI NOI JOBURI

Some people today are wondering generalities instead of meaningful specifics because they have failed to discover and mine the wealth of potentials in them.

Ifeanyi Enoch Onuoha